Το «Δέντρο της Ζωής» είναι μια δράση που οργάνωσε η ΣΚΥΤΑΛΗ για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2016 με στόχο την τοποθέτηση ενός συμβόλου σε κάθε πόλη της χώρας που θα θυμίζει τους πολίτες του Δήμου ότι η Δωρεά Οργάνων είναι Δώρο Ζωής. Σε κάθε Δήμο της χώρας μας υπάρχουν πολίτες που είτε βρέθηκαν προ του μεγάλου ερωτήματος για οτ αν θα δωρίσουν τα όργανων κάποιου αγαπη΄μεου του ή ήταν/είναι σε μια λίστα αναμονής για τη μεταμόσχευση κάποιου οργάνου ή μυελού των οστών. Η δωρεά οργάνων αφορά τους πάντες και η ύπαρξη ενός μόνιμου συμβόλου στο κέντρο κάθε πόλης βοηθά ώστε να αυξηθεί η γνώση γύρω από το θέμα. Τι πιο όμορφο λοιπόν από ένα δέντρο!

Τα μέλη της ΣΚΥΤΑΛΗΣ που από εδώ και παρά πολλά χρόνια συμμετέχουμε σε διεθνείς αθλητικούς αγώνες έχουμε βιώσει οι ίδιου ανάλογες δράσεις στις χώρες που  φιλοξένησαν τους αγώνες. Κι ετσι σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε στη χώρα μας ένα κίνημα που θα φέρει ένα Δέντρο της Ζωής σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Η συμμετοχή των αντίστοιχων δημοτικών και περιφερειακών αρχών είναι καθρισική  για την επιτυχία του εγχειρήματος το οποί αμέσως συμμερίστηκαν και άλλοι Σύλλογοι Μεταμοσχευμένων και Δωρητών Οργάνων.

Ξεκινήσαμε το 2016 με την Αθήνα φυτεύοντας το Δέντρο της Ζωής στο κεντρικότερο σημείο της χώρας, στην πλατεία Συντάγματος στην είσοδο του Μετρό, ενώτο 2016 ακολούθησαν η Μεταμόρφωση Αττικής, τα Χανιά, έπεται η Θεσσαλονίκη και συνεχίζουμε εως ότου το μήνυμα της Δωρεάς Οργάνων να φτάσει σε κάθε Δήμο της χώρας.