23-30 Αυγούστου 2015:

Συμμετοχή 3 αθλητών μας στους 20ους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμόσχευσης στο Mar del Plata της Aργεντινή

Official World Transplant Games

 

Στις 23-30 Αυγούστου 2015 έγιναν  οι 20οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμόσχευσης στην Mar del Plata.

             https://es-es.facebook.com/officialworldtransplantgames

             https://www.youtube.com/watch?v=ps1ZZ7UF80o&feature=player_detailpage

Οι αγώνες, οι οποίοι οργανώνονται από το 1981 και κάθε 2 χρόνια από την Παγκόσμια Ομοσπονδίας Αγώνων Μεταμόσχευσης (www.wtgf.org) φέρνει κοντά άτομα που έχουν κάνει μεταμόσχευσης κάποιου συμπαγούς οργάνου από όλο την κόσμο και πάντα αποτελεί μία προσπάθεια διαφήμισης της ιδέας της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης. Η Ελλάδα συμμετέχει από την αρχή στους αγώνες μετά από προκριματικούς αγώνες που έγιναν τον Απρίλιο στην Αθήνα.  Στους αγώνες συμμετείχαν 3 αθλητές από τον Σύλλογο μας, Ο Δημήτρης Αφεντούλης από τη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Κορώνας από τα Γιαννιτσά κι ο Γιάννης Μανίκας από την Αθήνα. Είχαμε κι ένα αργυρό μετάλλιο στο bowling με τον Γιάννη Μανίκα.

18 Αυγούστου 2015

Εγκαίνια Παραρτήματος Θεσσαλονίκης και Ξεπροβάδισμα αθλητών για τους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων

         

Σε μια πολύ όμορφη συνάντηση μεταμοσχευμένοι και φίλοι μας στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασαν  το Παράρτημα της Σκυτάλης στη Θεσσαλονίκη στο Φυσικοθεραπευτήριο του Κυριάκου Ζαχαριάδη στον Εύοσμο. Τα εγκαίνια προγραμματίστηκαν να συμπέσουν με την αναχώρηση των  2 αθλητών μας από τη Θεσσαλονίκη για τους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμόσχευσης στο Mar del Plata της Αργεντινής.

 

26  Ιουνίου 2015  - Επίσκεψη στο παράρτημα του ΕΟΜ στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στο παράρτημα του ΕΟΜ στη Θεσσαλονίκη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην καρδιά του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κάναμε μέλη της Σκυτάλης από το δικό μας… παράρτημα Β. Ελλάδας. Στην επίσκεψη συναντήσαμε την Εφη Καλλέργη που εργάζεται στον συντονισμό δοτών από το 1991 κι έχει από αυτό το πόστο βιώσει όλη την ιστορία των θωρακικών μεταμοσχεύσεων που άρχισαν στην χώρα μας την ίδια χρονιά.    Η επίσκεψη μας εκεί ήταν επίκαιρη γιατί λόγω της αναδιοργάνωσης του ΕΟΜ στην Αθήνα ο συντονισμός των δοτών γίνεται εκ των πραγμάτων πλέον από το γραφείο συντονισμού στη Θεσσαλονίκη. Η Έφη μας περιέγραψε όλη την κατάσταση που από όσο γνωρίζουμε τον ΕΟΜ από την ίδρυση του δεν ήταν ποτέ πιο δύσκολη. Θα είμαστε στο πλευρό τους σε αυτή τη δύσκολή περίοδο και ιδιαίτερα τώρα που η Σκυτάλη έχει το δικό της παράρτημα και γραφείο στη Θεσσαλονίκη (περισσότερα γι’ αυτό σε λίγες μέρες). Επιθυμία μας είναι αν αναδείξουμε όσο γίνεται περισσότερο τον ρόλο του γραφείου συντονισμού του ΕΟΜ στη Θεσσαλονίκη και να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο κρίνει το γραφείο πιο κατάλληλο.

 9 Ιουνιου 2015

Παρουσία στην εκδήλωση με τον καθηγητή Α. Τζακη

Η Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Ιωάννα Λεβαντή παρευρέθηκε στις 9 Ιουνίου 2015 στην Τελετή Υποδοχής του κ. Ανδρέα Τζάκη, Καθηγητού Μεταμοσχεύσεων, ως Αντεπιστέλλοντος Μέλους στην Ακαδημία Αθηνών.

 

1 Ιουνίου 2015 Leiden Ολλανδία                                                                                                               

Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεταμόσχευσης Καρδιάς-Πνεύμονα -EHLTF

‘Εγινε η ΓΣ συνέλευση της EHLTF με την συμμετοχή και της Ελλάδας  για 6η συνεχή χρονιά. Μεταξύ άλλων στη Συνέλευση έγινε παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στις ΜΤΧ Πνεύμονα με παρουσίαση από το Κέντρο ΜΤΧ Πνεύμονα του πανεπιστημίου του Groningen. Επίσης έγινε παρουσίαση των προσεχών ευρωπαϊκών αγώνων ΜΤΧ καρδιάς-πνεύμονα στο Vantaa της Φιλανδίας. 

 

 

 

Απρίλιος 2015  -   Συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες ΜΤΧ –

Στις 24-25  Απριλίου έγιναν στην Αθήνα οι Πανελλήνιοι Αγώνες ΜΤΧ. Όπως κάθε «μονή» χρόνια οι αγώνες είναι επίσης και προκριματικοί για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΜΤΧ που θα εφέτος γίνουν στην Αργεντινή. Για πρώτη συμμετείχαν 3 αθλητές με ΜΤΧ καρδιάς, οι Δ. Αφεντούλης (Θεσσαλονική, κολύμβηση), Βασίλης Κορώνας (Γιαννιτσά, Ακόντιο) και Γιαννης Μανίκας (Αθήνα, bowling). Και οι 3 προκρίθηκαν και πλέον είναι θέμα το αν βρεθούν χορηγίες ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους αγώνες.

             

Παγκόσμιοι Αγώνες (WTGF), Mar del la Plata, Αργεντινή.

 

 

 

8 Μαρτίου 2015


Στήριξη της θεατρικής μουσικής παράστασης ΄΄η άμυαλη βιολέτα΄΄ στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ με αφορμή την παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας

 

Σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους ΜΤΧ  η ΣΚΥΤΑΛΗ στήριξε την παράσταση ΄΄η άμυαλη βιολέτα΄΄ για την στήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού.

 

21 Δεκεμβρίου 2014

Eκδήλωση:

“Μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων: Εισαγωγή - Η ελληνική εμπειρία. Αιματολογικά Προβλήματα μετά από Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων από το τμήμα Αιματολογικό και Λεμφωμάτων -Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός”

Στα πλαίσια του  «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού Χωρίς Σύνορα»,  στο ΧΙΛΤΟΝ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στο Χίλτον στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού Χωρίς Σύνορα»,

η εκδήλωση με θέματα: Μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων: Εισαγωγή - Η ελληνική εμπειρία. Αιματολογικά Προβλήματα μετά από Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων από το τμήμα Αιματολογικό και Λεμφωμάτων -Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν: ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνευμόνων - «Η Σκυτάλη», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευθέντων εκ νεφρού, το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος - «ΗΠΑΡχω» και ο Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών «ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ» και τελούσε υπό την Αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκε για την προσφορά το συγκεκριμένο τμήμα.

Οι σύλλογοι είχαν και περίπτερα στο εν λόγω φεστιβάλ και μαζί με τον ΕΟΜ ενημέρωναν τους επισκέπτες για τη Δωρεά Οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

Οι 4 Σύλλογοι βραβεύουν το τμήμα

Το κοινό στην γεμάτη αίθουσα στο Χίλτον

Η Εκδήλωση αποτέλεσε και την πρώτη τυπικά εκδήλωση του Συλλόγου με το όνομα «Σκυτάλη». Οι φωτογραφίες με το μπάνερ της Σκυτάλης

 

 

 

 

20-21 Δεκεμβρίου 2014, 16:06

Έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Καρδιακού-Μέρος των εσόδων σε φιλανθρωπικό σκοπό

 Σε ένα εορταστικό διήμερο στο Κτήμα Βασιλείου στο Κορωπί στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2014, η ζωγράφος Ιωάννα Καρδιακού εγκαινίασε την έκθεση ζωγραφικής της και προσφέρει ένα μέρος των εσόδων από τα έργα της στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς - Πνευμόνων ‘’Η ΣΚΥΤΑΛΗ’’ για τους σκοπούς του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ, ενώ όλο το διήμερο τα κρασιά του κτήματος πωλούνταν σε ειδικές τιμές και η είσοδος στην έκθεση ήταν δωρεάν. 

Το σύλλογο ‘’Η ΣΚΥΤΑΛΗ’’ εκπροσώπησαν ο γραμματέας κύριος Θοδωρής Κοτσαρίνης και το μέλος κυρία Ειρήνη Μαρκοπούλου που θαύμασαν τα έργα της  κυρίας Ιωάννας Καρδιακού στην έκθεση, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεναγηθούν  στα κελάρια του κτήματος Βασιλείου από τον ιδιοκτήτη, τον κύριο Βασιλείου.

 

 

 

 

30-11-2014

Δημοτικό Σχολείο Πετραλώνων

Aλλη μια εξαιρετική βραδιά προστέθηκε στον κύκλο των ενημερωτικών εκδηλώσεων για τη Δωρεα Οργάνων, χτες στα Πετράλωνα με την παρουσια της  Ιωάννας  Λεβαντή, πρόεδρο του Συλλόγου Βαρέως Καρδιο-πνευμονοπαθών Ασθενών (ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ),  πρώτη ελληνίδα μεταμοσχευμένη καρδιάς (πριν 25 χρόνια) και τη Ζωή Κωσταρίδη, μέλος του Δ.Σ του ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ,  πρώτη γυναίκα που γέννησε μετά από μεταμόσχευση καρδιάς στην Ελλάδα.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Κινηματογραφική Λέσχη (γονείς και εκπαιδευτικοί) που σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Χάρη Παπαδόπουλο, την Ένωση Γονέων του 3ου Διαμερίσματος και τους Συλλόγους Γονέων των δημοτικών σχολείων της περιοχής των Πετραλώνων ήταν οι διοργανωτές αυτής της σημαντικής εκδήλωσης.

 

 

 

26-11-2014

Φιλανθρωπική εκδήλωση στο Πεντελικόν από τις «Αμαρυλλίδες»

Συνεχίζοντας τις δράσεις του ο όμιλος γυναικών «Αμαρυλλίδες», διοργάνωσε εκδήλωση στις 26 Νοεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν»,  ώρα 18:30 με θέμα: «We can make it happen!»

Η βραδιά περιέλαβε επίδειξη μόδας, μουσική, ψυχαγωγία, χορευτικό και πλούσια δώρα.

Τα έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν στο «Σύλλογο βαρέως καρδιοπνευμονοπαθών ασθενών - μεταμοσχευμένοι με καρδιά πνεύμονα» και στο Σύλλογο γονέων και παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

 

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10150698_401732083314706_4393668824883149960_n.jpg?oh=11c6398e426c46e05559ab62fecbf47c&oe=554362B3

Στη φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά: Η κυρία Ιωάννα Λεβαντή, Πρόεδρος του ΣΥΒΑΚΑΠΑ, η κυρία Νίκη Παξιμαδάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου Αμαρυλλίδων και η κυρία Ελένη Αντωνίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Φλόγα»

 

14-11-2014

Συναυλία του Πετρο-Λούκα Χαλκιά αφιερωμένη στην Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις

 «ΉΠΕΙΡΟΣ -ΈΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ»   Συγχρονία και Διαχρονία στους μουσικούς ήχους & στους χορούς της Ηπείρου

 

 

O ζωντανός Θρύλος του κλαρίνου ΠΕΤΡΟ-ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ   ΜΕ 60 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ & Αριστουργηματικές Φορεσιές – Κοσμήματα  από το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων έδωσε μια εξαιρετική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την  Παρασκευή 14Nοεμβρίου 2014. 

Μια αριστουργηματική παράσταση με 60 συντελεστές επί σκηνής, σπάνιες φορεσιές και κοσμήματα έως και 100 ετών σε μια στράτευση των μεγαλυτέρων καλλιτεχνών της Ηπείρου, είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει το Αθηναϊκό κοινό την Παρασκευή 14η Νοεμβρίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  Τη μουσική που αντλεί απευθείας από την αρχαία πεντατονία σε ερμηνεία από τους «αρίστους» δεξιοτέχνες του κλαρίνου της Ηπείρου, (της μοναδικής περιοχής στην χώρα που επιβίωσε η μουσική των αρχαίων ελλήνων χωρίς καμία επιρροή από άλλα ακούσματα και πολιτισμούς), επέλεξε ο «Σύλλογος Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών» για τον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Ιστων, (1η Νοεμβρίου). Μια επιμελημένη παράσταση με γνήσιες μουσικές εκτελέσεις, αυθεντικές φορεσιές και κοσμήματα έως και 100 ετών.  Μια συμβολική κίνηση όχι μόνο για τη μοναδικότητα στους ήχους των Ηπειρωτών αλλά και για την γενναιοδωρία τους, τον ανθρωπισμό , την έφεση στις τέχνες και τα γράμματα αλλά και τις μεγάλες δωρεές προς τους συνανθρώπους και την πατρίδα. Μεγάλοι ευεργέτες οι Ηπειρώτες, και από την Ήπειρο μπορεί να σταλεί το μήνυμα για την δωρεά οργάνων και την διάσωση συνανθρώπων μας. Παρόντες σύσσωμοι όλοι οι «μεγάλοι Ηπειρώτες» καλλιτέχνες, πνευματικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες και πολιτικοί.  Πρωταγωνιστής ο Πέτρο Λούκας Χαλκιάς, η παγκόσμια μουσική προσωπικότητα για την ερμηνεία του στο κλαρίνο. Μια αναγνώριση που έλαβε επισήμως από το 1960 στην Αμερική και για τον λόγο αυτό απενεμήθη σε αυτόν και την οικογένεια του η Αμερικανική υπηκοότητα, για να ζήσει και να διδάξει στην Αμερική το μοναδικό αυτό είδος ερμηνείας του οργάνου το οποία δεν κατείχε κανένας διεθνώς, όπως εκείνος.

Ο Πέτρο-Λούκας Χαλκιάς παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση, μια μουσική μελέτη που έχει επεξεργαστεί χρόνια, πεντατονικούς ηχους με πέντε κλαρίνα και φωνές που ακολουθήσαν τους μουσικούς του σχεδιασμούς. Ο ίδιος δούλεψε εντατικά το πρόγραμμα και απαίτησε από τους διοργανωτές τουλάχιστον 50 ώρες προβών σε στούντιο, για να φτάσει στο αποτέλεσμα που είχε σχεδιαστεί.

Μαζί του, βοηθοί στο όραμα του οι αριστοτέχνες του είδους, ομότεχνοι και άνθρωποι που κατέχουν καλά τους κωδικούς του μεγάλου ερμηνευτή και θα προσπαθήσουν να αποδώσουν τη σύλληψη του. Τα «ιερά τέρατα» του Κλαρίνου επιστρατευτήκαν για αυτή την εκδήλωση, Σταύρος Καψάλης, Νίκος Φιλιππίδης, Γιώργος Κωτσίνης, Ναπολέων Δάμος, Χαράλαμπος Χαλκιάς και ερμηνευτές οι Αντωνης Κυρίτσης, Παγώνα Αθανασίου, Σάββας Σιάτρας, Γιάννης Καψάλης, Δημήτρης Υφαντής.

Η εκδήλωση πέραν του καλλιτεχνικού της προγράμματος σκοπό έχει να εστιάσει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη διάδοση της δωρεάς οργάνων και θα μεταφέρει το μήνυμα της πανελλαδικά. Η πρόεδρος του συλλόγου η κυρία Ιωάννα Λεβαντή είναι η πρώτη και μακροβιότερη Ελληνίδα (25 χρόνια) που επεβλήθη σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς και μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για όλους μας όπως και όλα τα μέλη του Συλλόγου που έχουν τη δική τους μοναδική πορεία και ιστορία. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν στο Σύλλογο Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών-ΣΥΒΑΚΑΠΑ για τους σκοπούς του.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα

          του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια

          Των Υπουργείων, Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού,

          του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων - ΕΟΜ

          της European Heart And Lung Transplant Federation- EHLT (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς-Πνεύμονα)

          της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

και με την συνεργασία του «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΑΙΤΙΟΝ»

 

9-11-2014

32ος Μαραθώνιος της Αθήνας

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ:   Φίλοι του Συλλόγου τρέχουν τον Μαραθώνιο για τη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις

                

Το μήνυμα της ζωής για τη Δωρεά Οργάνων μετέφεραν οι 5 αθλητές που έτρεξαν σήμερα στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας θέλοντας να ενισχύσουν το έργο του συλλόγου και να διαδώσουν την αξία των μεταμοσχεύσεων.

Τους 5 αθλητές που έτρεξαν όλη τη διαδρομή, περίμεναν μέλη και φίλοι του συλλόγου στον τερματισμό για να τους συγχαρούν και να ευχαριστήσουν για την μεγάλη τους προσπάθεια.

Lientjie, Θωμά, Χριστόφορε. Νικόλαε, Ντίνο σας ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά και είμαστε βέβαιοι πως με τέτοιους ανθρώπους είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο για όλους/ες μας.

Στόχος του ΣΥΒΑΚΑΠΑ είναι στις εκδηλώσεις του Μαραθώνιου του 2015 να συμμετέχουν όσο το δυνατόν  περισσότεροι μεταμοσχευμένοι αθλητές και φίλοι του Συλλόγου σε όποια από τις 3 αποστάσεις  5χλμ,  10 χλμ, 42 χλμ  θεωρούν ότι μπορούν να τρέξουν ή να περπατήσουν.  Η προσπάθεια μετράει κι ειδικά για τις μεταμοσχεύσεις θα είναι τρανή διαφήμιση!

Ραντεβού τον Νοέμβριο του 2015!

 

 

12-17 Ιουλίου 2014  - Vilnius, Λιθουανία

 

15οι  Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα

 

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQDohMvX7Yf-gwK0&w=484&h=253&url=http%3A%2F%2Fi4.alfi.lt%2F22258%2F70%2F92.jpg&cfs=1&sx=0&sy=5&sw=865&sh=452

 

Μια σπουδαία εμπειρία βίωσαν  τα μέλη της ελληνικής αποστολής που πήραν μέρος στους 15ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων Καρδιάς/Πνεύμονα που διοργανώθηκαν στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Vilnius από  12 έως 17 Ιουλίου 2014 www.vilnius2014.lt.  

 

Σε ένα ιδανικό περιβάλλον, περίπου 400  μεταμοσχευμένοι αθλητές και συνοδοί  από 20 χώρες της Ευρώπης απέδειξαν με τον αγώνα τους την πίστη τους στην ενεργή και δημιουργική ζωή αλλά κυρίως την αξία της δωρεάς οργάνων  και των μεταμοσχεύσεων.  Ιδιαίτερη για την ελληνική ομάδα ήταν η συμμετοχή για πρώτη φορά από τη χώρα μας αθλητή με μεταμόσχευση πνεύμονα (μεταμοσχεύσεις πνεύμονα δεν γίνονται στην Ελλάδα).  Στο αγωνιστικό μέρος των αγώνων η ελληνική αποστολή πέτυχε μερικές εξαιρετικές  εμφανίσεις με  διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορα αθλήματα.  Στην ελληνική αποστολή ο παλαιότερος μεταμοσχευμένος μεταμοσχεύθηκε πριν 24 χρόνια ενώ ο πιο πρόσφατα μεταμοσχεύθηκε μόλις πριν 2.5 χρόνια.  Xορηγός της ελληνικής αποστολής ήταν η εταιρεία ASTELLAS (http://www.astellas.eu/contact/locations/greece/) κατασκευάστρια ανοσο-κατασταλτικών φαρμάκων που είναι κρίσιμα για την επιβίωση των μεταμοσχευμένων ατόμων.  Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου http://www.heart-lung-transplant.gr/news.aspx?id=2

 

 

8 Μαρτίου 2014

Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας  - Τιμήθηκε η Ιωάννα Λεβαντή, μακροβιότερη μεταμοσχευμένη καρδιάς στην Ελλάδα, σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Ιωάννα Λεβαντή μεταμοσχεύτηκε το 1989 στο νοσοκομείο Harefield, στη Μεγάλη
Βρετανία από τον
Sir Magdi Yacoub.

 

       http://www.heart-lung-transplant.gr/media/ss/4.jpg

Σε μια υπέροχη μουσική βραδυά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  με τίτλο: «Με βαλς, άριες και βιεννέζικες πόλκες» υπο την αιγίδα του ΕΟΜ και της Πρεσβείας της Αυστρίας βραβευθηκε η Ιωάννα Λεβαντή,  μακροβιότερη μεταμοσχευμένης καρδιάς στην Ελλάδα, 25 χρόνια μετά τη μεταμόσχευση της.  Η η οποία θα βραβευτεί ως ένα ζωντανό παράδειγμα ζωής και δύναμης στέλνοντας το μήνυμα ότι όταν υπάρχει ελπίδα και κοινωνική συμπαράσταση μπορεί να συντελεστούν ιατρικά θαύματα. Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε η τιμώμενη Ιωάννα Λεβαντή, πρόεδρος του ΣΥΒΑΚΑΠ στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»  λίγες μέρες μετά την εκδήλωση σε αυτή την ιστοσύνδεση  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=579552#.UzBhufJkZOE.email

 

19 Φεβρουαρίου 2014,

 

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Αθήνα ,  Εκδήλωση της Life Action Τrust που στηρίζει τον ΣΥΒΑΚΑΠΑ

 

 

Ένα φιλανθρωπικό Gala Dinner δόθηκε από τη Life Action Trust, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου με ευγενή σκοπό  την...ενίσχυση των σκοπών της ίδιας της οργάνωσης αλλά και του Κέντρου Αποκαταστάσεως Σπαστικών Παιδιών – Χατζηπατέρειο ΚΑΣΠ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παραολυμπιακών Αγὠνων, της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών.

Ο σύλλογος Life Action Trust ιδρύθηκε το 1993 και αποστολή του είναι να προσφέρει υποτροφίες σε νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως μουσικούς που σπουδάζουν κλασσική μουσική στο Λονδίνο καθώς και σε παιδιά με προβλήματα υγείας. Τα μέλη του Δ.Σ του Life Action Trust, υποδέχτηκαν τους προσκεκλημένους τους, εκπρόσωπους από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια prive ξενάγηση στο χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινητου.  Στη συνέχεια δόθηκε welcome cocktail και δείπνο, ενώ η Ρούλα Κορομηλά, παρουσιάστρια της βραδιάς, με τον Τάκη Ζαχαράτο διενέργησαν δημοπρασία για τους σκοπούς της Life Action Trust. Ακολούθησε ρεσιτάλ πιάνου από τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έχει πάρει υποτροφία από την Life Action Trust και στη συνέχεια η Άννα Βίσση τραγούδησε unplugged, αφιερώνοντας μάλιστα το τραγούδι «Μαύρα Γυαλιά» στον Γιώργο Ντάβλα που είχε τα γενέθλια του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θεσπίστηκε μια από τις υποτροφίες προς τους νέους, καλλιτέχνες με το όνομα της

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο οίκος Faberge, η Vivify Κέντρο ομορφιάς και αναζωογόνησης που εκπροσωπήθηκε από τους Σωτήρη Κομματά, Έφη Κωνσταντοπούλου και Μάγδα Λέκκα, η Heath Aid που εκπροσωπήθηκε από την Κοραλία Τερζοπούλου και τη Ρίτα Σταματάκη και το Häagen-Dazs.

 

21-22 Δεκεμβρίου 2013,

Golden Hall, Αθήνα

 

golden hall mall athens

 

 

Ο Σύλλογος Γυναικών ‘’Αμαρυλλίδες’’ διοργάνωσε Bazaar στο Golden Ηall στην Αθήνα τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο σύλλογο Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών και  στη Στέγη Κοριτσιού ‘’ Φιλοθέη η Αθηναία’’

 

21-22 Δεκεμβρίου 2013

 ΧΙΛΤΟΝ, Αθήνα,  6ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα

 

Ο ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.Π.Α συμμετείχε στο «6ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα» στο HILTON-Athens με περίπτερο με σκοπό την ενημέρωση κοινού για τη δωρεά οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις. Στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού συμμετείχαν 50 εθελοντικές οργανώσεις και φορείς και πραγματοποιήθηκαν 20 ημερίδες με θέματα κοινωνίας πολιτών. Το περίπτερο του ΣΥΒΑΚΑΠ επισκέφθηκε κι ο κ. Α. Χατζής, διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και πρώην Πρόεδρος του ΕΟΜ.

 

13 Ιουνίου 2013:

Αθήνα - μουσική παράσταση στο θέατρο Badminton «MUSICAL ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ» με την καλλιτεχνική επιμέλεια της κα Ευγενίας Μανωλίδου.

 

 

Η μουσική παράσταση «MUSICAL ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ» υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της κα Ευγενίας Μανωλίδου στο θέατρο Badminton προσέφερε μέρος των εσόδων στο Σύλλογο Βαρέως Καρδιο-πνευμονοπαθών

 

1 Ιουνίου 2013

 

Γενική Συνέλευση της EHLTF στο Leiden της Ολλανδίας με συνδιοργανωτή τον Δρ. Νίκο Καραφόλα, εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ομοσπονδία και μέλος του ΣΥΒΑΚΑΠΑ.

 

Στη φωτογραφία επίσκεψη των εκπροσώπων της EHLTFστην EUROTRANSPLANT Διακρίνονται ο διευθυντής της EUROTRANSPLANT κ. Romel κι η υπεύθυνη στατιστικής κα Jacqueline Smith .

 

22    Μαίου 2013

Πρεσβεία Μεγάλης Βρετανίας – Αθήνα  Τιμήθηκε ο Μαγκντί Γιακούμπ

 

Στην Βρετανική Πρεσβεία, διοργάνωση  βράβευσης του SIR MAGDI YACOUB  από τους ΄Ελληνες μεταμοσχευμένους καρδιάς/πνεύμονα μέλη του ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.Π.Α. σε συνεργασία με την Life Action Trust.

 

unnamed (1)

Στη φωτογραφία η Πρόεδρος του Συλλόγου Βαρέως Καρδιο-πνευμονοπαθών Ιωάννα Λεβαντή, μεταμοσχευμένη καρδιάς στο Νοσοκομείο Harefieλd, μιλά στην εκδήλωση υπό το βλέμμα των Sir Magdi Yacοub και Δρ Πέτρου Αλιβιζάτου, συνεργάτη του  Sir Magdι Yacοub στο Harefield